Kosten Uitvaart?

"ik wil er voor u zijn als de dood de schakel van het leven onderbreekt"

Je ziet nog wel eens advertenties over Budgetuitvaarten waarbij de uitvaart zo tussen de 2200 en 2500 euro bedraagt.

Maar is dat dan nog wel een persoonlijk afscheid?

Nee! De door deze aanbieders geboden diensten hebben niets met een persoonlijke uitvaart te maken. Sterker nog: in mijn ogen is het zelfs geheel onpersoonlijk en wel heel erg zakelijk en zijn de prijzen die zij afgeven niet erg transparant..

Niet alleen dient u vooraf te betalen, is de kist van het goedkoopste materiaal gemaakt, is het respect voor de overledene in mijn ogen ver te zoeken, vindt de crematie plaats in ‘ergens’ een crematorium in Nederland zonder dat u daarbij aanwezig mag zijn. In het geval van een begrafenis wordt u vaak niet verteld van de plaatselijke begraafkosten, deze worden dan rechtstreeks door de gemeente aan u gefactureerd, en deze zijn aanzienlijk en komen dan ook vaak als verrassing.

Tevens zijn de genoemde prijzen vaak exclusief diensten die men in vele gevallen sowieso afneemt. Bijvoorbeeld rouwkaarten, waar men dan ook een stevige prijs voor berekend of wat te denken aan een rouwbezoek. De kosten voor 1 rouwbezoek lopen al gauw op tot ca. 300 euro. En dan hebben zij het over de prijs per bezoek. En wilt u wel bij de crematie aanwezig zijn dan wordt daar ook een flinke prijs voor berekend.

Als u dus 2 rouwbezoeken wilt brengen aan de overledene en bijvoorbeeld 50 rouwkaarten wilt versturen dan bent u al gauw 1000euro extra kwijt.

En hoe u het ook wendt of keert er zijn nu eenmaal kosten aan een uitvaart verbonden waar men niet onderuit komt. Denk daarbij aan het crematorium, begraafplaats, de koeling, de leges en zo zijn er nog wel een paar.

Als u dit alles in ogenschouw neemt zal het prijsverschil u meevallen.

Kan Marion Polman Uitvaart u van dienst zijn als u echt alleen “voor de prijs” gaat?

Nee, eigenlijk niet.

Maar als u rouwbezoeken, kaarten en aanwezigheid bij de crematie op prijs stelt dan kan ik u zeker een passende offerte maken.

Ik verzorg persoonlijke uitvaarten en “wil er voor u zijn als de dood de schakel van het leven onderbreekt”.Dat is mijn motto en daarmee ben ik 14 jaar geleden begonnen. Daar past een volledige verzorgde uitvaartbegeleiding bij, zoals ik deze de afgelopen jaren verzorgd heb. U kunt op mij rekenen tijdens en na de periode van de uitvaart en ik zal ervoor zorgen dat alles naar wens verloopt.