Uitvaart Lochem en omgeving

"het bijzondere zit vaak verborgen in het gewone"

Goedenavond,  welkom bij Marion Polman Uitvaart Lochem

Al bijna 10 jaar help ik u graag bij het verzorgen van een persoonlijke en passende uitvaart.

In Lochem en omgeving verzorg ik sinds 2008 samen met u als familie een persoonlijke en passende begrafenis of crematie.

Ik ben in deze periode uw enige aanspreekpunt en ik heb elke dag persoonlijk contact met de familie. Samen met u neem ik de tijd om stap voor stap alle aspecten en mogelijkheden aan te reiken.

 • Kleinschalig met een persoonlijk benadering
 • Ongeacht uw verzekering, ik kan u altijd helpen
 • U kunt mij altijd bellen, dag en nacht
 • In Lochem zijn er diverse mogelijkheden voor een persoonlijke uitvaart
 • Sinds 2008 verzorg ik volledige uitvaarten en crematies
 • Uitvaart Lochem maar ook in omliggende plaatsen kunt u op mij rekenen.

marionpolman 06 55 916250

Uitvaart Zutphen door Marion Polman Uitvaartbegeleiding

Uitvaart Zutphen door Marion Polman Uitvaartbegeleiding

Landelijk Meander Netwerk

In het Landelijk Meander Netwerk bundelen Meander HBO gecertificeerde uitvaartbegeleiders hun krachten om ze te versterken. Door samenwerking zijn zij goed vindbaar voor rouwenden die een betrouwbare gids zoeken om de uitvaart te begeleiden van hun gestorvene.

Deelnemers aan het Landelijk Meander Netwerk werken volgens de onderscheidende Meandervisie en onderschrijven het gedachtegoed van de uitvaartbegeleider als gids rond de dood. Zij begeleiden rouwenden zorgvuldig in hun proces van afscheid nemen, met persoonlijke aandacht en kennis van zaken.

Het Meander Netwerk is geen keurmerk waar eenieder tegen betaling aan kan deelnemen maar een kwaliteitskenmerk, waarvoor men met succes de HBO opleiding moet hebben afgerond en daarnaast in de praktijk hebben aangetoond dat zorgvuldig afscheid nemen, met persoonlijke aandacht en kennis van zaken de kern van de uitvaartbegeleiding is.

Uitvaart Zutphen door Marion Polman Uitvaartbegeleiding

Uitvaart Zutphen door Marion Polman Uitvaartbegeleiding

"Het bijzondere zit vaak verborgen in het gewone."

Voor mij is ieder mens uniek, jong of oud, arm of rijk, religieus of atheïst. Iedereen heeft recht op een begrafenis of crematie die bij hem of haar past. Het is juist zo'n belangrijke gebeurtenis: nogmaals je neemt afscheid van een uniek persoon, iemand van wie je heel veel houdt!"

Ik luister naar de herinneringen van de nabestaanden aan de overledene. Daardoor ontstaat een goed beeld en kunnen we samen de uitvaart specifiek op de persoon en de situatie afstemmen. In feite maken familie en vrienden zèlf het scenario van de uitvaart. In die moeilijke periode geef ik een aanzet, zal U bijstaan en eventueel aanvullen.

In deze dagen ben ik uw enige aanspreekpunt en heb ik elke dag persoonlijk contact met de familie. Ik neem de tijd om stap voor stap alle aspecten en mogelijkheden aan te reiken.

Ik vind het belangrijk dat u de tijd krijgt om over een aantal zaken goed na te denken, niet alles hoeft meteen de eerste dag geregeld te worden.

Wie is Marion

"Ik wil er voor u zijn als de dood de schakel van het leven onderbreekt"

Met deze instelling ben ik in 2007 Marion Polman Uitvaartbegeleiding Zutphen e.o. gestart.

Ik stel mij voor als ...

....Marion Polman, geboren en getogen Vordense, begin jaren 90 in Lochem gewoond en nu woonachtig in Brummen, vele jaren samenwonend en samen met partner hebben we 3 inmiddels volwassen kinderen.

Waarom ik heb gekozen voor dit vak:

Na vele jaren bij een bank te hebben gewerkt en vervolgens 10 jaar eigenaresse van 2 detailhandelszaken ben geweest was in 2006 de tijd aangebroken om een andere weg in te slaan. Terugkijkend is de wens om als uitvaartbegeleider aan het werk te gaan er altijd al geweest alleen moest de tijd er rijp voor zijn. Vooral het stukje om iets voor een ander te kunnen betekenen spreekt mij erg aan. Al vroeg in mijn jeugd werd ik geconfronteerd met de dood, weet wat voor impact dit kan hebben, als je iemand verliest van wie je houdt en wat dat met je kan doen.

Hoe belangrijk het is dat je op zo’n moment goed begeleid wordt, je neemt het namelijk de rest van je leven met je mee.

Een ander aspect is dat ik de persoonlijke benadering bij een verlies door overlijden erg belangrijk vindt.

Te vaak zie je in mijn ogen nog algemene onpersoonlijke uitvaarten, verzorgd door veel verschillende personen. Het zijn meestal niet de grote, maar vooral de kleine eenvoudige dingen die een uitvaart zo persoonlijk kunnen maken.

meer....

Wat te doen bij overlijden?

marionpolman 06 55 916 250.

Na het overlijden moet altijd de dienstdoende (huis)arts gewaarschuwd worden, daarna neemt u contact op met Marion.

U kunt Marion Polman Uitvaartverzorging 24 uur per dag bereiken voor het melden van een overlijden.

Stap voor stap neem ik met u de onderdelen van de uitvaart door. Lang niet alle beslissingen moeten op stel en sprong genomen worden. Het is belangrijk eerst even de tijd te nemen.

Werkgebied.

uitvaartverzorging Zutphen. Marion Polman

Zutphen - Bronckhorst - Lochem - Brummen - Ruurlo - Doesburg

Ik verzorg de uitvaart in de gemeenten Zutphen, Lochem, Bronckhorst, Brummen , Ruurlo en Doesburg.
Voor een persoonlijke en passende volledige uitvaartverzorging.

Uiteraard ben ik ook beschikbaar voor u als u niet in bovengenoemde plaatsen woonachtig bent. Neem ook dan gerust contact met mij op.

Ik adviseer en informeer u. Ook voor een voorbespreking van een uitvaart kunt u contact opnemen. Vrijblijvend en kosteloos.

Uitvaart Zutphen door Marion Polman Uitvaartbegeleiding

Uitvaart Zutphen door Marion Polman Uitvaartbegeleiding

Duurzaam en voor eeuwig

Natuurbegraven

In 2021 zijn er enkele nieuwe locaties voor een natuur begrafenis in mijn werkgebied geopend. Marion Polman Uitvaartbegeleiding verzorgt ook hier de uitvaart. Geheel naar uw wens ingevuld.

Voordelen van Natuurbegraven

 • Behoud van natuur voor toekomstige generaties
 • Eeuwigdurende grafrust
 • Ruimte voor persoonlijke invulling
 • Geen zorgen voor nabestaanden
 • Eenmalig laag tarief

Vorden - Natuurbegraafplaats Schapenmeer

Natuurbegraafplaats Schapenmeer ligt vlakbij het mooie kastelendorp Vorden in de Gelderse Achterhoek. De streek kenmerkt zich door een mooi coulissenlandschap: kleine lapjes grond met daaromheen rijen bomen, houtwallen en afscheidingen die bestaan uit een mix van struiken en bomen. Het is een landschap dat al honderden jaren bestaat.

Barchem - Bosbegraafplaats Justine  (in ontwikkeling)

Natuurbegraven/bosbegraven is een nieuwe vorm van begraven, waarbij het graf opgaat in de natuur. Deze vorm van begraven past binnen de bestaande visie op bosbeheer. De graven worden niet geruimd en het grafrecht is eeuwig durend. De opbrengsten komen ten goede aan het onderhoud van de natuur op het Landgoed de Kalenberg in Barchem. Een keurmerk waarborgt de kwaliteit. In Barchem is een bosbegraafplaats van 3 ha. in ontwikkeling op het landgoed de Kalenberg.

meer....

Uitvaart Draaiboek

Een uitvaart is een zaak om als het kan goed over na te denken. Hoe zou u het willen hebben. Marion's uitvaartdraaiboek geeft u een.....

meer....

Uitvaart Zutphen door Marion Polman Uitvaartbegeleiding

Uitvaart Zutphen door Marion Polman Uitvaartbegeleiding

Stap voor Stap samen met U beslissingen nemen.

Stap voor stap neem ik de onderdelen van de uitvaart met u door. Lang niet alle beslissingen moeten op stel en sprong genomen worden! Bij alle beslissingen die genomen dienen te worden sta ik u met raad en daad bij en adviseer ik u daar waar nodig. Blijft de overledene thuis of niet? Wie doet de laatste verzorging? Is er sprake van een begrafenis of een crematie? Hoe ziet de afscheidsbijeenkomst eruit? Welk vervoermiddel is nodig? Dat zijn de eerste vragen van een reeks waarop een antwoord noodzakelijk is om alles in goede banen te kunnen leiden. En dat is uiterst belangrijk voor alle aanwezigen.

 

Uitvaart Lochem

Marion Polman is geboren en getogen in de achterhoek, in Zutphen en Vorden om precies te zijn. Zij kent de streek en haar gewoontes.

In Lochem kan ik o.a. gebruik maken van de Aula " “ Uitvaartcentrum Lochem ” in Lochem ", welke beheerd wordt door de Monuta en die tevens 24uurs kamers heeft, de opbaarruimte van de " Monuta in Zutphen" en de 24uur kamers van het Crematorium in Zutphen.

Voor een begrafenis in lochem gaat men in het algemeen naar de Algemene Begraafplaats in Lochem en voor de Crematie Lochem wordt gebruik gemaakt van het Crematorium de Omarming in Zutphen, en natuurlijk het Crematorium in Haarlo als ook het Crematorium Steenbrugge in Schalkhaar (Deventer) .

U kunt de condoleance houden daar waar u wilt, zo is er in Lochem bijvoorbeeld "Hampshire Hotel - Hof van Gelre" of wellicht bij "Boetiek hotel BonAparte in Lochem" ,

Voor de Uitvaart in lochem zijn er ook prachtige locaties zoals de "Gudulakerk Lochem ", op de Markt in Lochem Maar het kan ook bij u thuis of in de de tuin. Eigenlijk waar u maar wilt.